VerhuisGoedkoop.nu
inpaktips van een verhuisbedrijf

Inpaktips van ons verhuisbedrijf

Verhuizen. Een taak die zo eenvoudig lijkt, maar dat allesbehalve is. Het is iets dat u serieus moet nemen en waar u zich op moet toeleggen. Elke verhuizing is uniek en anders dan alle vorige, en dat maakt deze taak zo complex. En niet te vergeten – moeilijk te voltooien. Vooral in een tijdige efficiënte manier. Er zijn gewoon zoveel dingen waar rekening mee moet worden gehouden. Elk detail is belangrijk. Over alles moet worden nagedacht. En de kleinste foutjes kunnen de grootste problemen veroorzaken. Zo is het nu eenmaal, en er is geen ontkomen aan. Niet als u van plan bent te verhuizen. Er zijn echter een aantal dingen die dit hele proces makkelijker voor u kunnen maken. Dingen zoals onze inpaktips!

Klaar? Ga!

Zoals we al eerder hebben gezegd, is verhuizen een serieuze taak om op je te nemen. En het vereist een
gedetailleerde planning, evenals de strategische voorbereiding. Al deze dingen kosten tijd. En meer dan u denkt. Daarom is het zo belangrijk om op tijd te beginnen. Of nog beter, vroeg. Vroeg beginnen geeft je genoeg tijd en ruimte om elke stap te plannen. En geloof ons maar – u zult het nodig hebben!

Fases van planning

Het maken van een solide strategie is van cruciaal belang. Dat is het echt. En om vele redenen. Maar het moet wel goed gebeuren, wil alles uiteindelijk soepel verlopen. En dat is ons hoofddoel hier. Is het niet? 

Denk over alles van tevoren na.  
Overweeg elk detail minstens twee keer.  
Neem een notitieboekje en schrijf alles op.  
Volg je schema, en zorg ervoor dat je je taken op tijd af hebt. 

Weet wat je aan het doen bent.

Want dat zal je enorm helpen. Weten waar je aan begint is meer dan belangrijk. Het zal u toelaten om een betere strategie te maken, en nog belangrijker – het zal u helpen snel en efficiënt in te pakken. Er zijn zoveel inpaktips, maar deze moet je bijblijven!

Details zijn belangrijk.

Er zijn geen kleine problemen bij een verhuizing. Alles is belangrijk. En kleine details kunnen in een mum van tijd in een nachtmerrie veranderen. Daarom is het zo belangrijk om overal twee keer over na te denken. Zo krijgt u een veel beter beeld van uw hele verhuisproject en vermijdt u uiteindelijk verhuisfouten.

Schrijf alles op.

Als het op organisatie aankomt, is er niets dat u meer kan helpen dan alles op te schrijven. Er zijn gewoon zo veel dingen die gedaan moeten worden. En er kan iets gebeuren, en dat gebeurt waarschijnlijk ook – dat u onderweg iets vergeet. Zorg er dus voor dat u uw taken, ideeën en herinneringen opschrijft voordat alles uit de hand loopt.

Zeg nee tegen het uitstellen van taken.

Als u geen ochtendmens bent – word er dan een. Vandaag. Inpakken is iets dat gemakkelijk lijkt, maar het is een taak die uw volledige toewijding vereist. En dat betekent maar één ding – taken moeten worden voltooid. Op tijd.

Inpaktips:
Laten we bij het begin beginnen.
1# Maak een inventaris
Het maken van zo’n lijst klinkt als iets dat veel van je kostbare tijd zal kosten. Toch is een inventarislijst iets dat meer dan van pas kan komen bij een verhuizing. En aangezien we het over inpakken hebben, is een van onze beste inpaktips voor u om alles op een rijtje te zetten. Het zal u helpen om de volgende stappen van dit proces veel gemakkelijker te maken.
 
2# Sorteer uw bezittingen
Ga door uw huis (appartement) en begin met het sorteren van uw bezittingen. 
Heb je het nodig?  
Gebruikt u het?  
Hoe vaak?  
Heeft het speciale zorg nodig?  
Kan het verplaatst worden? 

Als het op verhuizen aankomt, is het heel belangrijk om alles eenvoudig en gemakkelijk te maken. En daarom is het zo belangrijk om al in een vroeg stadium te bepalen of u alles gaat verhuizen. Stel uzelf de volgende vragen. Heeft u het nodig? En zo ja, gebruik je het? Hoe vaak? Als je deze 3 vragen hebt beantwoord, kun je beslissen of het item in kwestie wordt verplaatst of niet.

Extra inpakadvies:
Als je jezelf deze vragen hebt gesteld en tot een antwoord bent gekomen dat je niet bevalt – hebben we een oplossing voor je! Laten we zeggen dat we het hebben over de antieke vaas van uw oma. Je hebt hem cadeau gekregen. Op je trouwdag. En ja, het heeft sentimentele waarde. Nee, je kunt hem niet zomaar weggooien. Wat je wel kunt doen is een opslagplaats zoeken waar je zulke spullen kunt bewaren! Makkelijk, toch?

Tips voor het inpakken van breekbare voorwerpen:
Als een voorwerp echt speciale zorg nodig heeft, raden we je aan om wat professionele hulp te zoeken. In de meeste gevallen zijn voorwerpen die speciale zorg vereisen en die moeilijk te verplaatsen zijn, niet alleen breekbaar. Het zijn in de meeste gevallen ook voorwerpen van hoge waarde. En u zou niet willen dat er iets ergs met deze voorwerpen gebeurt. Ga dus op zoek naar een professioneel verhuis- en inpakbedrijf dat u kan helpen met deze taak.
 
3# Zeg vaarwel tegen de dingen die u niet echt gebruikt of nodig hebt
Een van de beste inpaktips die er zijn is om je te ontdoen van alle dingen die je niet echt nodig hebt. Het zal u niet alleen helpen te verhuizen met gemak, in een tijdige efficiënte manier, het zal u ook helpen wat geld te besparen. En wie houdt daar niet van? Wij in ieder geval wel! Overweeg deze opties: 

Verkopen (werf / online verkoop)  
Doneren  
Recycling 

 Heb je nog meer inpaktips nodig? Want wij hebben er een paar voor jou!
Er zijn veel tips en hacks die het inpakken makkelijker maken, en hier zijn een paar van onze topkeuzes! 
Je moet 3 tot 4 weken voor je verhuizing beginnen met inpakken of zo snel mogelijk.  
Wanneer u begint met inpakken, begin dan met de spullen die u het minst gebruikt, zoals boeken, seizoenskleding of sportuitrusting, en andere soortgelijke spullen.  
Als u in de zomer verhuist, zorg er dan voor dat u de spullen inpakt die temperatuurgevoelig zijn: zeep, kaarsen enz.  
Neem de extra tijd om u te ontdoen van rommel die u niet meer gebruikt.  

Gebruik kartonnen dozen van goede kwaliteit: kleinere voor de zwaardere spullen en grotere voor de zwaardere spullen. En niet te veel inpakken!  
Zorg altijd voor extra verpakkingsmateriaal, je weet nooit wat je nodig hebt.  
Leg uw boeken plat in hun doos, wissel de bindingen af zodat ze gelijkmatig stapelen.  
Blijf georganiseerd, pak kamer per kamer in en label de dozen dienovereenkomstig.  
Maak een doos klaar voor je medicijnen, persoonlijke hygiene, kussen etc.  
Maak kopieën van belangrijke documenten zoals testamenten, contracten en paspoorten.  
Als u grotere spullen uit elkaar haalt, zorg er dan voor dat u alle bouten en moeren in duidelijk gelabelde kleine zakjes doet.  
Zorg ervoor dat uw dressoirs en meubels leeg zijn voordat u ze verhuist.  
Maak een inventarislijst van spullen en noteer de serienummers van alle elektronica.  
Diepvriesproducten, producten, planten en andere bederfelijke waar dient u zelf te vervoeren.  
Zeep, sprays, poetsmiddelen en medicijnen mogen niet in dezelfde doos als levensmiddelen worden gedaan.  
Zware voorwerpen mogen niet samen met serviesgoed worden verpakt. 
 
Plan uw verpakkingsproces
1. Bepaal welke dozen nodig zullen zijn: 
Kleine doos:  Dossiers, boeken, fotolijstjes en andere soortgelijke bezittingen;  
Middelgrote doos:  Schoenen, kleding, linnengoed en kleine keukenapparaten;  
Grote doos:  Dekens, kussens, handdoeken, speelgoed, en potten/pannen;  
Vaatpakketdoos:  Ideaal voor breekbare voorwerpen zoals borden, glaswerk, vazen, dienbladen…; 

2. 2. Zorg dat u georganiseerd bent: 
Label dozen terwijl u inpakt.  
Maak uw eigen inventarislijst van belangrijke items in elke doos. Dit helpt u om uw dozen bij te houden in het geval dat er een zoekraakt of zoekraakt.  

Gebruik uw persoonlijke inventarislijst als referentiegids bij het uitpakken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven